prevent jelentése magyarul

Prevent jelentése magyarul az angol-magyar webszótárban. Prevent magyar fordítása példákkal és kifejezésekkel.

prevent jelentése ige nagyon gyakori

Ragozása: prevents, preventing, prevented

  • megakadályoz, meggátol (lehetetlenné tesz)
  • megelőz, elhárít

prevent jelentése példamondatokkal

They tried to prevent the news from leaking out. - Megpróbálták megakadályozni, hogy a hír kiszivárogjon.

Rules are just barriers to prevent children from falling. - A szabályok csak akadályok, hogy megakadályozzák a gyerekek elesését.

His leg will prevent him from participating in a tennis tournament. - A lába megakadályozza, hogy részt vegyen egy tenisztornán.

What can we do to prevent meteor strikes? - Mit tehetünk, hogy megakadályozzuk a meteor becsapódását?

Spills should be cleaned up immediately to prevent slipping. - A kiömlött anyagot azonnal fel kell takarítani, hogy elkerüljük a csúszást.

The nurses turned the patient regularly in order to prevent bedsores. - Az ápolónők a felfekvés megelőzése érdekében rendszeresen megfordultak a beteggel.

We have to do something to prevent meteor strikes from happening. - Tennünk kell valamit, hogy megakadályozzuk a meteor becsapódását.

Prevent jelentése további részletekkel és magyarázatokkal áttekinthető az egynyelvű angol szótárban. További prevent példák és információk a szó használatáról a korpusz oldalakon találhatók.

*Szócikk: prevent jelentése magyarul. A szótár felismeri a ragozott és rendhagyó szóalakokat. Ha prevent jelentése angol iránt érdeklődő barátai, ismerősei számára is érdekes lehet, akkor ossza meg velük az oldalt a Facebook-on.